EYCA promocija u Banja Luci

U Banja Luci je je u subotu, 22.12.2012.godine održan prvi EYCA info dan, u organizaciji omladinske organizacije AUCTUS iz Banja Luke i Komisije za koordinaciju pitanja mladih Bosne i Hercegovine.

Osnovni cilj konferencije bio je promocija Evropske omladinske kartice, osnovnih ciljeva i vrijednosti koje kartica promovise, dosadašnji razvoj kartice i primjeri dobre prakse iz regiona i Evrope.

Evropska omladinska kartica (EYCA) je omladinska benefit kartica, koja svim mladima do 30 godina starosti omogućava korištenje niza popusta širom Evrope, a promoviše veću društvenu participaciju, informisanost i mobilnost mladih.

Maja Starčević, predstavnica organizacije AUCTUS predstavila je dosadašnji rad i projekte koje je realizovala organizacija AUCTUS, uključujući projekat sa volonterima iz 10 gradova koji su se uključili u razvoj kartice na lokalnom nivou.  Predsjednica  Komisije za koordinaciju pitanja mladih BiH, Mirjana Nikolić, predstavila  je rad i rezultate komisije.  Aleksandra Knežević, predsjedavajuća Odbora Parcijalnog sporazuma o mobilnosti mladih kroz omladinsku karticu, pri Savjetu Evrope  prezentovala je projekte i programa za mlade koji se realizuju na evropskom nivou.  Gost na prvom EYCA info danu bila je i Gazela Pudar, predstavnica organizacije EURO 26 iz Srbije koja je predstavila istorijat razvoja kartice, kao i primjere dobre prakse.

Programe za mobilnost mladih koji se trenutno realizuju kod nas, predstavili su predstavnici  Ferijalnog saveza Republike Srpske i medjunarodnih organizacija AIESEC i IAESTE.

Na konferenciji je učestvovalo 50 predstavnika omladinskih organizacija  iz 15 gradova, koji su iskazali želju i namjeru da se u skorijoj budućnosti uključe u razvoj kartice na lokalnom nivou, te da programe za mlade koji se realizuju na evropskom nivou  promovisu u svojim zajednicama i na taj način omoguće mladima iz naše države veću participaciju i informisanost, što je jedan od osnovnih ciljeva i same EYCA kartice.Leave a ReplyBudi obaviješten o popustima.

Griješka Uspješno ste se prijavili Poruka se šalje
Kontakt
Organizacija:Auctus
Adresa:Majke Jugovića 4
Grad:Banja Luka
Telefon:+387 65 323 325
Mail:info@eyca.ba
Social Links
EYCA cvrkuti
© 2018 EYCA Evropska omladinska kartica Global Project Agency